AKTÜRK RAPSODİ EVLERİ SİTESİ
SİTE YAŞAM REHBERİ

Kat Mülkiyeti Kanunu (K.M.K.) hükümleri uyarınca site sakinleri bağımsız bölümleri, eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla, yönetim ise bu hususta gerekli tüm tedbirleri almakla yükümlüdür.

Site sakinlerimizin daha güvenli, huzurlu ve rahat bir ortamda yaşaması adına gerekli tüm çalışmalar; yasalar, yönetim planı, toplu yapı kat malikleri kurulu, toplu yapı temsilciler kurulu ve yönetim kurulu kararları doğrultusunda planlanarak titizlikle yürütülmektedir.

Yönetim kurulu olarak amacımız, sitemizde daha kaliteli yaşam standardı yakalamayı ve sürdürmeyi sağlamaktır. Yönetim planında ana hatları ile tanımlanmış, fakat yeteri kadar açıklayıcı ve detay bulunmayan site yönetimi ile ilgili bilinmesi/uyulması/uygulanması gereken toplu yaşam kuralları ile ilgili sitemizde oturmaya başlanılan ilk günden beri VAR OLAN “SİTE YAŞAM REHBERİ” K.M.K. ve diğer ilgili yasa hükümleri ve yönetim planı esas alınarak GÜNÜN İHTİYAÇLARINA GÖRE YENİDEN hazırlanmıştır.

Bu rehberde belirtilen kurallara uyulduğu takdirde istediğimiz olan daha kaliteli yaşam standardına kavuşacağımız inancıyla, sizlere sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileriz.

YÖNETİM KURULU

I.GENEL KURALLAR

GİRİŞ

  1. A ve B kapılarından yaya ve araç ile birlikte yapılan giriş ve çıkışlar site yönetiminin talimatları doğrultusunda ve 5188 sayılı özel güvenlik kanunu ile görev yapan özel güvenlik personelinin kontrolünde yapılmaktadır.
  2. Bağımsız bölüm sakinlerinin birlikte oturdukları kişilerin bilgilerini site yönetimine bildirmeli, bu bilgilerde değişiklik olması durumunda da bildirimde gecikilmemelidir. Kapı giriş listelerinde kayıtları olmayan kişilerin site içerisine girişlerine site sakinin onayını müteakip izin verilecektir.
  3. Giriş ve çıkışlarda kurallara uyulmalı ve güvenlik personellerine görevleri sırasında yardımcı olunmalıdır.

ARAÇ GİRİŞLERİ

  1. Bağımsız bölüm sakinleri araç kayıt işlemleri için güncel araç bilgilerini site yönetimine bildirmelidirler. Araç bilgilerinde değişiklik olması durumunda da bu değişikliği site yönetimine derhal bildirmelidir. Bildirimler, araç ruhsat bilgilerinin yazılı olarak verilmesi anlamındadır.
  2. Bağımsız bölüm sakinlerine ait araç giriş ve çıkışları plaka tanıma sistemi (PTS) ve otomatik geçiş sistemi (OGS) ile yapılacaktır. Site yönetimi iki sistemi birlikte ve/veya tek başına kullanabilecektir.
  3. Bağımsız bölüme tahsisli otopark sayısı daire tiplerine göre 1(bir) ve 2(iki) araçtır. Site sakini talep eder ise +1 (bir) araç daha site içerisine alınacaktır. Bu sayılarının üzerinde site sakinine ait araç site içerisine alınmayacaktır.
  4. Giriş ve çıkışlarda öndeki araç bariyerden geçiş yaptıktan sonra bariyer açıkken kontrolsüz bir şekilde geçiş yapılmamalı, bariyerin inmesi ve tekrar açılması beklenmelidir. Bariyerlere çarpma nedeni ile araçta ve bariyerde oluşacak zararlardan site sakini sorumlu olacaktır.
  5. Misafirlerin araçla gelişlerinde site içine girişleri, site sakininin onayı alındıktan sonra yapılacak ve açık park alanlarına araçlarını bırakmaları istenecektir. Misafir araçların site içerisinde azami kalış sürelerini belirleme yetkisi site yönetim kuruluna aittir.
  6. Bağımsız bölüm sakinleri ve misafirler, araçlarını yol kenarlarına ve kaldırımlara gelişigüzel park etmemelidirler. Sözlü ve yazılı uyarılara rağmen ihlalin süreklilik göstermesi halinde site yönetimi tarafından para cezası uygulanacaktır. Misafir araçlar için de aynı kurallar geçerli olup ihlalden ilgili site sakini sorumludur.
  7. Alışveriş merkezleri, paket servis ve düzenli giriş yapan dağıtım araçları (posta, kargo, su, süt, yemek) ve ticari taksilerin site içerisine girişleri site sakininin onayı alındıktan sonra kayıtları yapılarak site içerisine alınacak ve çıkışları takip edilecektir.
  8. Okul ve personel servislerinin girişleri kayıt altında tutulacak ayrıca PTS ile takip edilecektir.
  9. Tadilat, bakım ve onarım için gelen firmalara ait araçlar site sakininin onayı alındıktan sonra kayıtları yapılarak site içerisine alınacak ve işlemleri bitene kadar açık park alanlarına, yer olmaması durumunda site dışına park etmeleri istenecektir.
  10. Site iç yollar üzerine, kavşaklara, blok giriş önlerine, kapalı otopark çıkışlarına ve manevra alanı kısıtlı olan yerlere kesinlikle park edilmemelidir.
  11. Site içerisinde araç kullanımında azami dikkat sarf edilmelidir. Hız sınırı 20KM/Saat dir. Site içerisinde ehliyetsiz araç kullanılmamalıdır.
  12. Site içerisine bağımsız bölüm sakinine ait olmasına rağmen, tekerlek sayısı 4 (dört)’ den fazla olan araçlar (tır, kamyon, kamyonet, traktör, iş makinesi v.b) ile otomobil arkasına takılabilen her türlü römork, yük ve hayvan taşıma araç ve ekipmanlar site içerisine alınmaz ve park alanlarına park edemez.

Daire Sakinleri Araçları Giriş/Çıkış ve Park Prosedürü

  1. Siteye giriş ve çıkışlar OGS etiketi ile yapılacak. Giriş ve çıkış kayıtları Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ile tutulacaktır.
  2. OGS etiketi olmayan site sakini araçlarının site içine girişine izin verilmeyecektir.
  3. OGS etiketleri site sakinine verilecek, bedeli aidat hesabına yansıtılacaktır.
  4. Okul servisleri, kargo, kurye, posta, paket servis, su, market, taşeron v.b. araçlar PTS sistemine kayıt edilecek, girişlerine güvenlik görevlisinin teyit alması ile izin verilecektir.
  5. Site sakinleri kendileri için tahsis edilen otopark alanlarına araçlarını park edeceklerdir.
  6. Site sakinine ait tahsisli araç sayısından +1 fazla araç girişine izin verilecektir. Bu sayıların üzerinde site sakinine ait araçların girişine izin verilmeyecektir.
  7. OGS’li tahsissiz +1 araç sahipleri araçlarını açık cep otoparklarına ve site yönetiminin belirleyeceği, site trafiğini engellemeyecek mavi renk ile belirlenmiş yol kenarlarına park edeceklerdir.
  8. Site içerisindeki kaldırım üzerine ve blok kapı önlerine araç park edilmeyecektir.
  9. Site içindeki kapalı otoparklardaki araç bırakılabilecek boş alanların tasarrufu site yönetimine aittir.
  10. Site içinde ikamet etmeyen kat maliklerinin girişleri, ziyaretçi kategorisinde kayıt altına alınarak yapılacaktır.
  11. Kurallara uymayan site sakinine;
    1. Birinci hatalı park için fotoğraflama ve «Hatalı Park» kartı konulacak,
    2. İkinci hatalı park için fotoğraflama ve «Hatalı Park» kartı konulacak,
    3. Üçüncü hatalı park için fotoğraflama ve «hatalı park» kartı konulacak ve 100TL/gün para cezası cari hesabına yansıtılacaktır. Sonraki devam eden hatalı parklarda direk 100TL/gün para cezası cari hesabına yansıtılacaktır.
  12. Kurallara uymamakta ısrar eden site sakini için ilgili yasa hükümleri uygulanacaktır.

Misafir Araçlar Giriş/Çıkış ve Park Prosedürü

  1. Misafir araçlara OGS verilmeyecektir.
  2. Misafir araç kategorisinde bulunan araçlar site içerisinde ve kapalı misafir otoparkında en fazla 24 saat park edebilirler.
  3. Misafir araçlar site sakininin yazılı muvafakati olması kaydı ile ziyarete geldiği daire sakininin tahsisli otopark alanına park edebilir.
  4. Misafir araçlar öncelikle açık cep otoparklarına park edecek, yer olmaması halinde site yönetiminin belirleyeceği, site trafiğini engellemeyecek mavi renk ile belirlenmiş yol kenarlarına park edeceklerdir.
  5. Kurallara uymayan misafir araçlardan ilgili daire sakini sorumludur.
  6. Misafir araçlar için uygulanacak uyarı ve para cezası şartları site sakini için uygulananlarla aynıdır.
  7. Kurallara uymamakta ısrar eden misafir araçlar site içerisine alınmayacaktır.

Ticari Araçlar Giriş/Çıkış ve Park Prosedürü

  1. Site sakinine herhangi bir teslimat için gelen araçlar yol üzerine park yapabilirler.
  2. Site sakinine servis, tadilat, montaj v.b. işler için gelen araçlar malzemelerini indirdikten sonra açık cep alanlarına araçlarını park edecekler, yer olmaması halinde araçlarını site dışına alacaklardır.
  3. Kurallara ısrarla uymayan ticari araçlar site içerisine alınmayacaktır.

YAYA GİRİŞLERİ

  1. A ve B kapıdan site sakini, misafir, yardımcı eleman, tadilat, bakım ve onarım için gelenler ile her türlü hizmet firma elemanları ile resmi makamlar yaya olarak giriş yapabilirler.
  2. Girişler araç yolundan ve bariyer altından geçerek yapılmamalıdır.
  3. Misafirlerin yaya girişleri site sakinin onayı alındıktan sonra yapılacak, site sakinince kabul edilmeyen misafirler içeriye alınmayacaktır.
  4. 14 yaşından küçük çocukların yaya olarak ebeveynlerinin izni olmadan ve çıkış teyidi alınmadan tek başlarına site dışına çıkmalarına izin verilmeyecektir.
  5. 2.el emlak kiralama ve satış işlemleri için gelenler için kayıt haricinde ayrıca kimlik kontrolü de yapılabilecektir.

ZİYARETÇİ / MİSAFİR GİRİŞLERİ

  1. Siteye devamlı gelmesi muhtemel site sakinlerinin birinci derece yakınlarının listesi site yönetimine verilmesi halinde fazla beklemeden gerekli kontroller yapılarak teyitleri alınmaksızın siteye girişleri sağlanacaktır.
  2. Ziyaretçi girişlerinde A ve B kapı güvenlik personelince ziyaret edilecek evden interkom vasıtasıyla teyit alınır. Evde kimse olmaması halinde giriş izni verilmez.
  3. 2.el emlak satış ve kiralama ile ilgili daire ziyaretlerinde emlak müşaviri eşliğinde ve kimlik kontrolü ile girişe izin verilecektir.
  4. Tamirat, tadilat, taşeron ve hizmet gibi nedenlerle gelenler her zaman kimlik sorma işlemine tabi tutulacak ve siteye girmeleri hususunda bağımsız bölüm sakininden teyit alınacaktır.

YARDIMCI ELEMAN

  1. Bağımsız bölüm sakinlerinin, evde çalıştırdıkları yardımcı elemanlarının (ev hizmetlisi, çocuk bakıcısı gibi.) isimlerini, telefon numaralarını site yönetimine bildirilmesi gerekmektedir, aksi takdirde doğabilecek bütün olumsuzlukların sorumluluğu (yasal durum dâhil) daire sakinine aittir.
  2. Bağımsız bölüm sakinlerinin, evde çalıştırdıkları yardımcı elemanlarının (ev hizmetlisi, çocuk bakıcısı gibi) resmi kurumlara (SGK, yabancılar şube,) bildirimlerinden ve yasalardan kaynaklanan tüm sorumluluk ilgili daire sakinine aittir.
  3. Bağımsız bölüm sakini, site personelinin mesai saatleri dışında dairesinde çalışmasını kendisinden istemelidir.
  4. Bağımsız bölüm sakinlerinin, evde çalıştırdıkları yardımcı elemanlarının (ev hizmetlisi, çocuk bakıcısı gibi) siteye girişini kolaylaştırmak amacıyla muvafakat belgesi veya site giriş kartı çıkarılabilir. Muvafakat belgesi ve site giriş kartı ile ilgili sorumluluk daire sakinine aittir.
  5. Bağımsız bölüm sakinlerinin, evde çalıştırdıkları yardımcı elemanların (ev hizmetlisi, çocuk bakıcısı gibi) işlerine son verdiklerinde, muvafakat belgesi veya site giriş kartlarını iptal ettirmek için site yönetimine bildirmek zorundadır. Aksi taktirde doğabilecek bütün olumsuzlukların sorumluluğu (yasal durum dahil) daire sakinine aittir.
  6. Bağımsız bölüm sakinlerinin, evlerinde çalıştırdıkları yardımcı elemanların (ev hizmetlisi, çocuk bakıcı gibi) daire sahibine sormadan çalıştıkları eve misafir davet ettiklerinde veya işe gelirken yanlarında yardımcı eleman getirdiklerinde site güvenliği tarafından ana giriş kapısında sorgulanacak ve daire sahibinden onay alınarak site içinde alınacaktır. Yine de doğabilecek bütün olumsuzlukların sorumluluğu (yasal durum dahil) daire sakinine aittir.
  7. Tüm ziyaretçi ve diğer araçlarla siteye gelen kişilerin davranış ve kurallara uymaları ile ilgili sorumluluk (yasal durum sahil) ilgili site sakinine aittir.

BLOK GİRİŞLERİ VE SAHANLIKLAR

  1. Blok girişlerine, sahanlıklara, bağımsız bölüm kapı önlerine ve depo koridorlarına görüntüyü bozacak ve/veya hareketi engelleyecek şekilde çocuk arabası, bisiklet, saksı, ayakkabılık, dolap v.b. eşyalar hiçbir şekilde bırakılmamalıdır.
  2. Bağımsız bölüm kapı önlerine kısa bir süre de olsa ayakkabı, terlik, şemsiye gibi eşyalar bırakılmamalıdır.
  3. Blok girişlerine, sahanlıklara ve diğer ortak duvarlarına resim, heykel, aksesuar v.b. şeyler asılmamalıdır.
  4. Blok girişlerine, sahanlıklara, bağımsız bölüm kapı önlerine ve depo koridorlarına uzun süreli bırakılan ve asılan eşyalar, sahipsiz ve atılmış eşya olarak kabul edilip blok temizlik görevlileri tarafından toplanıp site dışına çıkarılacaktır.
  5. Bağımsız bölüm kapı önlerine kısa süreli olsa dahi çöp bırakılmamalıdır.
  6. Blok giriş ve sahanlıklarında çevreyi rahatsız edecek şekilde gürültü yapılmamalı, yüksek sesle konuşulmamalıdır.
  7. Blok giriş ve sahanlık duvarlarının temiz tutulması, izinsiz ilan v.b. şeyler yapıştırılmamalı, bilgi ve uyarı levhalarına zarar verilmemeli, çocukların duvarları yazı ve resimlerle kirletmemeleri konusunda ebeveynler özen göstermelidirler.
  8. Blok içlerinde bulunan yangın tüpleri ve muslukları kurcalanmamalı, gerekmedikçe yerinden indirmemeli, çocukların oynamalarına izin verilmemelidir.
  9. Blok içlerindeki elektrik ve mekanik teknik sistem ve donanıma müdahale edilmemeli, tespit edilen arıza ve aksaklıklar site yönetimine bildirilmelidir.
  10. Blok giriş kapıları devamlı kapalı tutulmalıdır. Blok giriş kapıları şifreli sistemle dışarıdan açılmakta olup, şifreler güvenlik amacı ile 3. şahıslar ile paylaşılmamalıdır. Blok giriş kapı mandalları ile oynanmamalı, kapı sabit ve hareketli kanatların açık kalmasına izin verilmemelidir.

BAĞIMSIZ BÖLÜM ONARIMLARI (TADİLATLARI)

  1. Bağımsız bölüm içlerinde ana yapının taşıyıcı sistemine zarar vermemek kaydı ile onarım yapılabilir. Site yönetimi gerekli gördüğü takdirde bağımsız bölüm sakininden yetkili makamdan alınmak üzere “basit tadilat ruhsatı” isteme hakkına sahiptir.
  2. Bağımsız bölüm içinde yapılacak onarım işleri hakkında en az 1 (bir) gün önceden site yönetimine yazılı bilgi verilmeli, onarımı yüklenen firma ve/veya kişi, çalışacak kişiler ve siteye giriş yapacak araç plaka bilgileri bildirilmelidir.
  3. Bağımsız bölüm içinde yapılacak onarımlar, hafta içinde ve cumartesi günü 10:00 – 17:00 saatleri arasında yapılmalı, pazar günü, resmi tatil ve bayram günlerinde gürültülü onarım yapılmamalıdır. Belirtilen saatlerin dışında işçi girişine izin verilmeyecektir.
  4. Bağımsız bölümlerde yapılacak onarım/tadilat işlerinin uygunluğunun kontrol edilmesi amacı ile site yönetimi bir personel görevlendirebilir. Görevlendirilen personele zorluk çıkartılmamalıdır.
  5. Bağımsız bölüm içlerinde yapılan onarımlar sırasında ortak alanlara ait kaynaklardan elektrik ve su kullanılmamalıdır.
  6. Bağımsız bölüm sakinlerince bağımsız bölüm içi onarım işlerinin kısa sürede ve çevreye rahatsızlık vermeden bitirilmesine özen gösterilmeli aşırı sesli çalışmaların (matkap, kırıcı v.s.) uzun süreli olmamasına dikkat edilmelidir.
  7. Onarım öncesi ve sırasında kullanılacak inşaat malzemeleri, inşaat atıkları v.b. şeyler blok önlerinde, blok içlerinde bekletilmemelidir.
  8. Onarım sırasında oluşan inşaat atıkları, onarımın tamamlanmasından sonra çevreyi kirletmeyecek şekilde bağımsız bölüm sakini tarafından ve/veya onarımı yapan firma tarafından site dışına çıkarılmalıdır.

BLOK DIŞ CEPHELERİ

  1. Bağımsız bölüm malikleri, bağımsız bölümü oluşturan binanın dış elemanlarında yapının mimari görünümünü etkilesin etkilemesin hiçbir değişiklik yapamazlar.
  2. Blok dış cepheleri ve balkon içlerinde site’ deki binaların genel görüntüsüne uymayan ve/veya genel görüntüyü bozabilecek değişiklikler yapılmamalıdır.
  3. Bağımsız bölüm sakinleri tarafından ahşap doğramalar (kapı ve pencere) veya balkonlar ayrı renkle boyanmamalıdır. Boya kodları siste yönetiminden istenmelidir.
  4. Blok dış cephelerine dışarıdan bakıldığında çirkin görüntü yaratacak klima dış ünitesi takılmamalıdır. Blok dış cepheleri haricinde balkon ve teras zeminine ve klima balkonlarına klima takılabilir.
  5. Bağımsız bölüm sakinleri, bağımsız bölümlere takılacak klimalar ve klima dış üniteleri ile ilgili olarak yer konusunda site yönetiminden izin/onay almalıdır. Onayı alınmayan klima montajlarına izin verilmeyecektir.
  6. Bahçe katı bağımsız bölüm sakinlerince Site Yönetiminin onayı alınmaksızın, bahçeye ve bahçeden bağımsız bölüm girişine herhangi bir teçhizat takılmamalıdır.
  7. Blok dış cephelerine genel görüntüyü bozacak, göze çirkin gelecek kişisel uydu anteni, alarm siren kutusu, tablo, aksesuar v.b. şeyler asılmamalıdır.
  8. Blok dış cephelerine (balkon, pencere) asılacak poster ve bayrak v.s.’nin sorumluluğu, kanunlara aykırı olmamak ve diğer site sakinlerini rahatsız etmemek şartıyla bağımsız bölüm sakinine aittir. Herhangi bir spor kulübünün galibiyeti ve/veya şampiyonluğu neticesinde, o kulübün bayrağı veya herhangi bir sembolü en fazla 15 (on beş) gün süre ile asılı kalabilir.
  9. Blok dış cephelerindeki tentelerin zaman içinde eskiyen, kirlenen, solan, yırtılan kumaşları ve bozulan mekanizmalarının değişimleri ve tamiratları, site yönetiminin sözlü ve yazılı uyarılarını beklemeden değiştirilmelidir.
  10. Blok dış cephelerinde bulunan doğramalar üzerine yapılacak sineklikler ile ilgili model, profil rengi ve uyulması gereken kurallar 05.04.2017 Karar:044 ile site yönetimi tarafından belirlenmiş ve daire sakinlerine duyurulmuştur. (Ek:1)

BALKONLAR

  1. Balkon ve pencereler hiçbir şekilde panjur, güneşlik, stor, cam, akrilik levha, branda ve bir başka malzeme konularak bir kısmı ve/veya tamamı kapatılmamalıdır.
  2. Balkonlara, bahçe katı ve çatı dubleks daire teraslarına sadece tente yapılmasına izin verilmektedir.
    Tenteler ile ilgili model, kumaş, iskelet ve mekanizma renk bilgileri ve uyulması gereken kurallar 05.04.2017 Karar No:044 ile site yönetimi tarafından belirlenmiş ve daire sakinlerine duyurulmuştur. (Ek:1)
  3. Balkonlara dışarıdan görülecek ve estetiği bozacak şekilde hiçbir eşya konulmamalı, (beyaz eşya, dolap, gardırop, kova, süpürge, çöp kutusu, bisiklet, makine, uydu alıcısı, anten v.s.) göze hoş görünmeyen düzensizliklere izin verilmemeli ve balkonlar kullanılmayan eşya deposu haline getirilmemelidir.
  4. Balkonlara ve ferforje korkuluklara çamaşır, havalandırma ve kurutma amaçlı halı, kilim, çarşaf, yorgan v.b. şeyler asılmamalıdır.
  5. Balkon ve pencerelerden çamaşır, örtü, temizlik bezi, halı, kilim v.b. şeyler silkelenmemeli, sigara izmariti, yemek artığı, çöp v.b. şeyler atılmamalıdır.
  6. Balkon ferforje korkulukları üzerine tehlike yaratabileceği için dışarıya sarkan çiçeklik ve saksı asılmamalıdır.
  7. Balkonların mümkün olduğunca yıkanmaması, yıkanması durumunda alt bağımsız bölümlere suyun akmaması ve zarar verilmemesi için dikkat ve özen gösterilmelidir.
  8. Balkonlarda kullanılacak mobilya ve aksesuarlarda genel uyuma dikkat edilmeli, abartılı ve göze hoş gelmeyen dekorasyonlardan kaçınılmalıdır.
  9. Balkon ve bağımsız bölüm içlerinde çevreyi rahatsız edecek şekilde gürültü yapılmamalı, yüksek sesle televizyon, radyo ve müzik çalar dinlenmemeli ve müzik aleti çalınmamalıdır.
  10. Balkonlarda mangal (elektrikli ve diğer yakıtlı) yapılmamalıdır.
  11. Balkonlardaki klimaların dış üniteleri balkon zeminine konulmalı, iç ünite boru ve kablo bağlantıları daire içinden yapılmalı, dış cephede çirkin bir görüntü yaratmamalıdır.

BAHÇE VE YEŞİL ALANLAR

  1. Yeşil alanlarda bulunan bitkiler ve çiçekler koparılmamalı, bitkilere, çiçeklere, çimlere ve sulama sistemine zarar verilmemelidir.
  2. Çim alanlarda bulunan sulama sistemine zarar verilmemesi için bisikletle dolaşılmamalı, top oynanmamalıdır.
  3. Site yönetiminin bilgisi dışında tahsisli ortak bahçe alanlarına/yeşil alana, mevsimlik çiçek hariç olmak üzere, çalı formlu bitki ve büyüyecek boyda ağaç fidanı dikilmemelidir. Ekilmesi ve dikilmesi ile ilgili bahçe personeline teklifte bulunulmamalıdır.
  4. Bahçe katlarının projesinde gösterilen yeşil alanlar o bağımsız bölümün kullanımına tahsislidir. Bununla birlikte tahsisli ortak alanlar gelişigüzel ve/veya amacı dışında kullanılamaz Kendilerine bahçe tahsis edilmiş bağımsız bölüm sakinlerince peyzaj projesine aykırı herhangi bir ekim ve/veya dikim yapılamaz.
  5. Bahçe tahsisli bağımsız bölümlerin peyzaj projesi; bağımsız bölümleri birbirinden ayıran sınırlar kartopu/alev çalısı türü çalı bitkisi ile projelendirilmiş ve uygulanmıştır. Her hâlükârda bu bitkilerin yüksekliği 140 cm’yi aşamaz.
    Bağımsız bölümleri diğer ortak alanlardan ayıran sınırlara ise bodur tipi bitkiler (şimşir, taflan) projelendirilerek uygulanmıştır. Bahçe tahsisli bağımsız bölümler bu uygulamalar dışında farklı uygulama yapamazlar ve site yönetiminden talep edemezler.
  6. Yeşil alanlara, kâğıt, cam, metal, plastik, sigara izmariti, çöp gibi görüntü kirliliği oluşturan maddeler atılmamalıdır.
  7. Tahsisli bahçelere ve yeşil alanlara peyzaja zarar verecek çimleri ve bitkileri öldürecek temizlik malzemeleri ve benzeri kimyasallar dökülmemelidir.
  8. Tahsisli bahçelerde mangal (elektrikli ve diğer yakıtlı) yapılmamalıdır.
  9. Yeşil alandaki mevcut bitkiler site yönetimine bilgi verilmeden kesinlikle sökülmemelidir.
  10. Yeşil alanlarda özellikle gölet ve havuz kenarlarında ve çocuk parkları çevresinde aynı alanları çocukların, yetişkinlerin ve yaşlıların da kullandığı düşünülerek evcil hayvan dolaştırılmamalıdır.

DİNLENME ALANLARI VE ÇOCUK OYUN PARKLARI

  1. Site genelinde dinlenme alanı olarak doğal ortamda tasarlanmış, kameriyeler, sabit oturma alanları, hareketli oturma bankları ve çocuk oyun parkları bulunmaktadır.
  2. Site sakinleri dinlenme alanlarını kullanırken çevreyi rahatsız etmemeli yüksek sesle konuşmamalı, aşırı hareketlerden kaçınmalıdırlar.
  3. Dinlenme alanlarına ve çocuk oyun parklarına yiyecek ve içecek artığı bırakılmamalı, sigara, kâğıt, plastik, metal, cam, kabuklu yemiş v.b. şey atılmamalı, en yakın çöp kutusu kullanılmalıdır.
  4. Çocuk oyun parkları çocukların kullanımı için tasarlanmış olup, kırılabileceğinden ve zarar göreceğinden yetişkinler kullanmamalıdır.
  5. Çocuk oyun parklarını kullanırken paylaşımcı olunmalı (ebeveynler dikkat etmeli) ve sıraya ve süreye dikkat edilmelidir.
  6. Çocuk oyun parklarındaki oyun aletlerine zarar verilmemelidir.
  7. Çocuk oyun parklarında tehlikeli hareketlerde bulunmamalı, çocukların hem kendi sağlıkları hem de diğer çocukların sağlığı açısından bu hususa dikkat edilmelidir.
  8. Dinlenme alanları ve çocuk oyun parklarında 7 (yedi) yaşından küçük çocuklar ebeveynlerinin ve/veya bakıcılarının kontrolünde olmalı, çocuklar tek başlarına bırakılmamalıdır.

GÖLETLER

  1. Bağımsız bölüm sakinleri gölet etrafındaki yürüyüş yollarını, kameriyeleri kullanırken, çevreyi rahatsız etmemeye özen göstermelidir.
  2. Göletlere ve kameriyelere kabuklu yemiş, sigara izmariti, kağıt, plastik, metal vs. gibi çöp ve başka bir cisim atılmamalıdır. Çöp kutuları kullanılmalıdır.
  3. Bağımsız bölüm sakinleri 12 yaşından küçük çocuklarını gölet etrafındaki yürüyüş yollarına ve kameriyelere yalnız bırakmamalıdır.
  4. Site girişindeki köprü üzerinde araçla durulmamalı, korkuluklardan sarkarak herhangi bir olumsuzluğuna meydan verilmemelidir.
  5. Gölet içine girilmemeli, gölet suyunda hiçbir çeşit oyuncak ile oynanmamalıdır.
  6. Gölet suyu kesinlikle içilmemeli ve temizlik amaçlı kullanılmamalıdır.
  7. Gölet ve gölet çevresine evcil hayvan sokulmamalıdır.

AÇIK SPOR ALANLARI

  1. Açık spor alanları (tenis kortları, basketbol ve voleybol sahası) 10:00 – 22:00 saatleri arasında kullanılmalıdır. Site sakinleri, hafta sonu ve tatil günlerinde açık spor alanlarına dışarıdan misafir getirmemelidirler.
  2. Açık spor alanlarını, site sakinleri rezervasyon yaptırarak kullanabilirler. Site sakinleri aynı gün içinde saat 14.00’e kadar site müdürlüğüne rezervasyon yaptırabileceklerdir. (dahili telefon: 1245) Rezervasyonların önceden iptal bildirimlerinin yapılması konusunda özen gösterilmelidir.
  3. Açık spor alanları zeminini bozacak ve zarar verecek hareketlerde bulunulmamalı, bisiklet, kaykay v.b. şeyler kullanılmamalıdır.
  4. Açık spor alanlarına spor ayakkabısı giyilmeden girilmemelidir.
  5. Açık spor alanlarında bağırarak ve kötü (argo, küfürlü) tezahürat yaparak çevreye rahatsızlık verilmemelidir.
  6. Açık spor alanlarında ve çevresinde bulunan banklarda yenilen yiyecek ve içecek atıkları çöp kutularına atılmalı etrafta bırakılmamalıdır.
  7. Açık spor alanlarına evcil hayvan sokulmamalıdır.
  8. Açık spor alanlarının başka amaçlarla kullanılmaması için kilitli tutulması, saatinde açılışı, kapanışı ve aydınlatılması güvenlik personeli tarafından yapılacaktır.

SOSYAL TESİS

  1. Sosyal tesis binasının açılış ve kapanış saatlerine uyulmalı ve bu konuda görevli personellere zorluk çıkarılmamalı ve müdahalede bulunulmamalıdır.
    Açılış saati : 08.00
    Kapanış saati : 23.00
  2. Sosyal tesis binası içinde bulunan kafe, spor (fitness) salonu, stüdyo, kapalı havuz, sauna, çocuk oyun odası, yetişkinler odası, kule toplantı odası site sakinlerinin ortak kullanımına açıktır. Her kişi kurallar dahilinde buralardan faydalanabilir.
  3. Sosyal tesiste bulunan alanların ve odaların planlı kullanılması, bakımı ile ilgili düzenleme yapma yetkisi site yönetim kuruluna aittir.

KAFE

  1. Kafeterya alanın diğer site sakinlerinin huzurunu bozmayacak şekilde iyi komşuluk kurallarına uygun kullanılmasına özen gösterilmelidir.
  2. Site sakinlerinin doğum günü v.b. yapacağı organizasyonları en az 15 gün önce site yönetimine bildirilmesi ve bu konuda izin alınması gerekmektedir. Kafe alanının tamamı bu tür davetlere ayrılamayacağı gibi diğer site sakinlerinin rahatsız edilmemesine olabildiğince özen gösterilmeli ve gerekli tedbirler davet sahibi tarafından alınmalıdır.
  3. Site sakinlerinin doğum günü v.b. yapacağı organizasyonları en az 15 gün önce site yönetimine bildirilmesi ve bu konuda izin alınması gerekmektedir. Kafe alanının tamamı bu tür davetlere ayrılamayacağı gibi diğer site sakinlerinin rahatsız edilmemesine olabildiğince özen gösterilmeli ve gerekli tedbirler davet sahibi tarafından alınmalıdır.
  4. Düğün ve nişan gibi davetlere izin verilmemektedir.

SPOR SALONU (FİTNESS) – STÜDYO

  1. Spor salonu içindeki spor aletleri amaçlarına uygun kullanılmalı, spor alet ve ekipmanları bulunduğu yerden çıkarılmamalı, yerleri değiştirilmemeli ve sosyal tesisin dışına çıkarılmamalıdır.
  2. Spor salonunda bulunan spor aletlerinin bir kısmı çocuklar için tehlikelidir. 14 yaşından küçük çocuklar kendilerinden sorumlu biri olmadan salona giremezler. Yaşanacak olumsuz bir olay karşısında tüm sorumlulukların ailelerine ait olacağı unutulmamalıdır.
  3. Spor salonu kullanım saatleri dışında kilitli bulundurulacaktır.
  4. Kazaları ve yaralanmaları engellemek amacıyla 14 yaş altında çocukların spor salonuna girmesine müsaade edilmemelidir.
  5. Kazaları ve yaralanmaları engellemek amacıyla 14 yaş altında çocukların spor salonuna girmesine müsaade edilmemelidir.
  6. Spor salonunda kişisel havlu kullanılmalı terli yüzey bırakılmamalıdır.
  7. Salondaki ağırlıklar (ip, minder, top) yere hızlıca bırakılmamalı, kullanırken dikkat edilmeli ve kullanım sonunda malzemeler yerlerine bırakılmalıdır.
  8. Salondaki spor aletlerinin kullanımına özen gösterilmeli, yoğun saatlerde fazla sürelerle kullanılmamalıdır.
  9. Bağımsız bölüm sakinleri, stüdyodan belirtilen saatler içinde grup dersleri yapmak üzere istifade edebileceklerdir. Grup dersler ve saatleri ile ilgili düzenlemeler gelen taleplerin değerlendirilmesi sonucunda site yönetimi tarafından yapılacaktır.
  10. Spor salonunda spor yapan diğer kişileri rahatsız edecek hareket ve davranışlarda bulunulmamalıdır.

SAUNA

  1. Kapalı havuzu kullanmak isteyen site sakinleri sağlık raporu alıp site yönetimine vermeli ve bu işlemi her 6 (altı) ayda bir (Ocak – Temmuz) yenilemelidirler.
  2. Sağlıklı ve hijyen bir ortam sağlayabilmek adına site sakinleri dışında kimse, kapalı havuzdan faydalanamayacak, misafir kabul edilmeyecektir.
  3. Sauna kullanımı için kullanım öncesi site müdürlüğüne talepte bulunulmalıdır.
  4. Sauna bölümündeki duşlarda şampuan ve sabun kullanılmamalı, amaç doğrultusunda kısa süreli duş alınmalıdır.
  5. Saunaya girişlerde havlu kullanılmalıdır. Kapısı kapalı tutulmalıdır.
  6. 16 yaşından küçüklerin saunayı kullanmaları sağlık açısından sakıncalıdır. Bu konuda sorumluluk ebeveynlere aittir.
  7. Saunaya ayakkabı ve terlik ile girilmemeli, yiyecek ve içecek sokulmamalı, kese ve temizlik yapılmamalıdır.
  8. Sauna odasının ısısı ile oynanmamalıdır. Herhangi bir rahatsızlık karşısında sorumluluk kişiye aittir. Arıza durumlarında teknik personelden yardım istenmelidir.
  9. Sauna kullanımı sonrası terlemiş olarak açık ve kapalı havuza girilmemelidir.

SOYUNMA BÖLÜMÜ VE DUŞLAR

  1. Soyunma bölümündeki dolaplar amaç dışında kullanılmamalı, sosyal tesisten ayrılırken dolap hiçbir şekilde kilitli tutulmamalıdır.
  2. Soyunma girişlerinde temiz ayakkabı ve/veya galoş kullanılmalıdır.
  3. Duşlar sadece spor sonrası kullanım amacına yönelik olmalı, mümkün olduğunca kısa tutulmalı, kişisel bakım (banyo, kese, tıraş,) yeri olarak görülmemelidir.
  4. Saç kurutma makinelerinin uzun süreli kullanılmamalı, ıslak zemine bırakılmamalı, yerine asılmalıdır.
  5. Soyunma dolaplarından kaybolan eşyalardan site yönetimi sorumlu değildir.

KAPALI HAVUZ

  1. Kapalı havuzu kullanmak isteyen site sakinleri sağlık raporu alıp site yönetimine vermeli ve bu işlemi her 6 (altı) ayda bir (Ocak – Temmuz) yenilemelidirler.
  2. Sağlıklı ve hijyen bir ortam sağlayabilmek adına site sakinleri dışında kimse, kapalı havuzdan faydalanamayacak, misafir kabul edilmeyecektir.
  3. Kapalı havuza girişte kesinlikle havuz terliği kullanılmalıdır.
  4. Sauna kullanımı sonrası terlemiş olarak havuza girilmemelidir. Öncesinde mutlaka duş alınmalıdır.
  5. Sauna kullanımı sonrası terlemiş olarak havuza girilmemelidir. Öncesinde mutlaka duş alınmalıdır.
  6. Kapalı havuz bölgesine girilirken girişteki ayak dezenfektanı kullanılmalıdır.
  7. Kapalı havuza duş alınmadan girilmemelidir.
  8. Kapalı havuza yiyecek ve içecek getirilmemeli ve tekel mamulleri kullanılmamalıdır.
  9. Açık havuzlar ile ilgili konulan diğer kurallar kapalı havuz için de aynen gözetilmelidir.

AÇIK HAVUZLAR

  1. Havuzlar (genel bakım, temizlik v.s. günleri hariç), 08:00 – 20:00 saatleri arasında kullanıma açıktır, bu saatler dışında havuza girilmemelidir.
  2. Havuzu açık yarası, mantar ve bulaşıcı hastalığı bulunanlar kesinlikle kullanmamalıdır.
  3. Havuza duş almadan girilmemeli, güneş yağı ve kremi sürdükten ve güneşlendikten sonra da duş alınmalı ve duşlarda şampuan, sabun v.b. malzeme kesinlikle kullanılmamalıdır.
  4. Havuza mayo dışında hiçbir kıyafet ile girilmemelidir.
  5. Havuza ve havuz bölgesine 0 – 12 yaş grubu çocuklar mutlaka ebeveynlerinin gözetiminde girebilirler. Site yönetimi, belirlenen yaş grubunun altında olup da havuza giren çocuklar ile ilgili hiçbir sorumluluk taşımamaktadır.
  6. Havuzlarda cankurtaran hizmeti bulunmaması nedeni ile can güvenliğinin sağlanması sorumluluğu havuzu kullananlara aittir.
  7. Bebekler, havuz için üretilmiş özel naylon bez kullanılarak sadece çocuk havuzundan faydalanabilirler.
  8. Havuz ve havuz bölgesinde yetişkin olsa dahi yüzme bilmeyen ve sağlık sorunu olanlar yanlarında refakatçi olmadan bulunmamalıdırlar.
  9. Havuzda saçı uzun kadın, erkek ve çocuklar bone kullanmalıdırlar.
  10. Havuza atlayarak girilmemeli, şişme bot ve yatak kullanılmamalı, paletle yüzülmemeli, rahatsız edici davranışlarda bulunulmamalı ve oyunlar oynanmamalıdır.
  11. Havuz bölgesinde koşulmamalı, top oynanmamalı, gürültü yapılmamalı, yüksek sesle müzik dinlenmemeli, bisiklet, kaykay ve paten ile havuz bölgesine girilmemelidir.
  12. Havuz ve havuz bölgesine evcil hayvan sokulmamalıdır.
  13. Havuz suyu ile ağız ve burun temizlenmemelidir.
  14. Havuz bölgesinde kırılacak her türlü cam şişe, cam bardak, porselen tabak ve eşya kullanılmamalı ve sokulmamalıdır.
  15. Havuz bölgesine yağlı, kokulu yiyecek getirilmemeli, çocuklara yemekleri ebeveynlerinin kontrolünde yedirilmelidir.
  16. Havuz bölgesine ayakkabı ile girilmemelidir. Havuz bölgesinde kullanılacak terlikler duşlarda yıkandıktan sonra kullanılmalıdır.
  17. Havuz bölgesindeki şezlonglar, şemsiyeler, sehpalar, masalar ve sandalyeler amacı dışında kullanılmamalı havlu v.s. şeyler bırakılarak işgal edilmemeli ve havuz bölgesi dışına taşınmamalıdır.
  18. Havuz ve havuz bölgesinin yoğun olduğu hafta sonlarında her daire sadece 2 (iki) adet şezlong kullanmalı daha fazlasını işgal etmemelidir. Uzun süreli havuz bölgesinden ayrılmalarda şezlong üzerinde havlu bırakılmamalıdır. Ailenin tüm fertleri ayrı ayrı şezlong işgal etmeyerek diğer site sakinlerine de imkân sağlanmalıdır.
  19. Havuz ve havuz bölgesinde rahatsızlık verici şekilde fotoğraf makinesi ve cep telefonu ile fotoğraf çekilmemelidir.
  20. Havuz bölgesindeki kâğıt, kâğıt mendil, plastik malzemeler ve sigara izmaritleri v.s. gibi çöpler, çöp kutularına atılmalı, havuz ve havuz bölgesi temiz tutulmalıdır.
  21. Havuza giren ve havuz bölgesinde bulunan site sakinlerimizin kişisel eşyalarının güvenliğinden site yönetimi ve güvenlik personeli sorumlu değildir.
  22. Sitede bulunan yüzme havuzları genel olarak site sakinlerinin faydalanmaları amaçlıdır. Site sakinlerine gelen misafirlerin site sakinleri ile birlikte olmak kaydıyla havuzdan faydalanmaları için site yönetiminin koyduğu kurallar geçerlidir. Havuz bölgesine girişler ve havuzların kullanımı ile ilgili site yönetim kurulunca alınmış/alınacak her türlü karara uyulması gerekmektedir.

KAPALI VE AÇIK OTOPARKLAR

  1. Sitedeki trafiğin ve otoparkların yönetimi bu konuda alınacak kararlar ve uygulanacak kuralların tamamı site yönetim kurulunun yetkisindedir.
  2. Bağımsız bölüme tahsisli otopark sayısından fazla aracı olan sakinler fazla araçlarını yol kenarında ayrılan açık park yerlerine park etmelidirler.
  3. Misafir araçları ziyaret edilen daire sakinin tahsisli otoparkında yer yoksa öncelikle misafir otoparkına orada da yer yoksa yol kenarlarında ayrılan açık park yerlerine araçlarını park etmelidirler.
  4. Açık otoparklarda belirlenen düzende ve iki çizgi arasında kalacak şekilde araç park edilmelidir.
  5. Araç içindeki çöp ve kül tablaları otoparkın içinde veya dışında yerlere boşaltılmamalıdır.
  6. Kapalı otoparklarda daire sakinleri araçlarını hangi nedenle olursa olsun uzun süre çalışır vaziyette bulundurmamalıdırlar.
  7. Araç yıkama, yağ değiştirme, çevreyi kirletici onarım ve paspas temizlikleri otoparklarda yapılmamalıdır.
  8. Çocukların otoparklara oyun veya başka amaçla girmeleri bisiklet ve kaykay kullanmaları ebeveynleri tarafından, olası kazalara karşı tedbir olarak engellenmelidir.
  9. Otopark içindeki araçlarda cep telefonu, dizüstü bilgisayar vb. kıymetli eşyalar görünür şekilde bırakılmamalıdır.
  10. Otopark içindeki araçların üzerinde anahtar bırakılmaması, araç kapılarının araç terk edildiğinde kilitli bulundurulmasına hırsızlıklara karşı kişisel önlem olarak azami dikkat edilmelidir.
  11. Bağımsız bölüme tahsisli otopark alanına başka hiçbir eşya bırakılmamalıdır. Bu eşyalarının görüntü kirliliği yarattığı unutulmamalıdır.
  12. Kapalı otoparklara LPG’li araçlar, otopark yönetmeliği ve ilgili mevzuat gereği park edilmemelidir. Park edilmeleri halinde ortaya çıkacak olumsuzluklarda her türlü sorumluluk bu tür araçları kapalı otoparka bırakan daire sakinlerine ait olacaktır.
  13. Tahsisli kapalı otoparklara ve açık otoparklar ile diğer ortak alanlara, binek ve panelvan araçlar hariç, diğer araçlar (tır, kamyon, kamyonet, minibüs, midibüs, traktör, iş makinesi, deniz aracı, her türlü çekici/römork, yük ve hayvan taşıyıcı ekipman) ile hurda, kullanım dışı pert araç park edilemez.
  14. Misafir araçlarının azami sitede ne sürede park edilmesi konusunda yetki site yönetimine aittir.
  15. Araç anahtarları hiçbir nedenle sitede görevli güvenlik, temizlik, bahçe ve teknik personele emanet edilmemeli, olası olaylar konusunda sorumluluk anahtarı teslim eden site sakinine ait olacağı unutulmamalıdır.
  16. Blok kapı önlerine kısa süreli de olsa araç park edilmemeli, ambulans, itfaiye vb. acil durum araçlarına ihtiyaç olunabileceği unutulmamalıdır.
  17. Site sakinleri evine yakın olduğu gerekçesiyle misafir araç park yerini kullanmamalıdır (Kısa süreli park ve eşya boşaltma ve yüklemeler hariç).
  18. Site sakinleri evine yakın olduğu gerekçesiyle de olsa bile site içindeki yol üzerine araçlarını park etmemelidir.
  19. Site içerisindeki kaldırımlara kesinlikle araç park edilmemelidir.
  20. 20. Kapalı otoparklardan blok içine giriş kapılarında şifreleme sistemi vardır. Bütün bağımsız bölüm sakinleri kendilerine ait özel şifre kullanarak blok içine girmelidirler.

BİSİKLET PARK ALANLARI

  1. Site genelinde açık alanlarda ve bazı kapalı otopark alanlarında bisiklet park aparatları konulmuştur.
  2. Bağımsız bölüm sakinleri, blok ortak alanlarında (blok girişi, merdiven boşluğu, merdiven sahanlığı, kapalı otopark) bisikletlerini bırakmamalı, kendilerine en yakın alanda bulunan bisiklet park alanlarına bisikletlerini bırakmalıdırlar.

EVCİL HAYVANLAR

  1. “Aktürk Rapsodi Evleri (Rapsodi) Evcil Hayvan Barındırma Kural ve Esasları” hakkında yönetmelik, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve Rapsodi Site Yönetim Planının 11, 71/(e) ve 71/(f) maddeleri gereği esas alınarak hazırlanmış, Rapsodi Evleri Temsilciler Kurulu’nun 05.08.2012 tarihli kararı ile kabul edilmiş, 24.09.2012 tarih ve 21 sayılı yönetim kurulu kararı ile uygulamaya konulmuştur.(Ek:2) Her evcil hayvan sahibi yönetmelik maddelerine uymak zorundadır.
  2. Evcil hayvanların barındırılması komşuluk hukuku kurallarına aykırı olmamak ve ana taşınmazda bulunan diğer komşuları rahatsız etmemek şartı ile mümkündür. Herhangi bir site sakinini rahatsız etmeleri ve bir şikâyet halinde maddi ve manevi sorumluluklar genel hukuk kuralları ve belediye mevzuatı içinde sahiplerine aittir.
  3. Evcil hayvanlar çocuk oyun parkları, sosyal tesis, kafe, gölet ve havuz bölgesine ve yeşil alanlara sokulmamalıdır. Sözlü ve yazılı uyarılara rağmen ihlalin sürmesi durumunda yönetim kurulunun alacağı karar ile para cezası uygulanır.
  4. Evcil hayvan dışkıları insan sağlığı açısından tehlike arz etmekte ve çevreye zarar vermekte olduğundan, dışkılar evcil hayvan sahipleri tarafından mutlaka toplanmalı, en yakın çöp kutusuna muhafazalı (poşet içinde) olarak atılmalıdır.
  5. Evcil hayvanlar site içerisinde hiçbir şekilde başıboş bırakılmamalı ve tasmasız gezdirilmemelidir.
  6. Evcil hayvanlar uzun süre ev içinde, balkonda, bahçede yalnız bırakılmamalı gürültüye meydan verilmemelidir.
  7. Sahipsiz hayvanlar site içine getirilmemelidir.
  8. Site içinde bulunan kedilerin beslenme ve barınma ihtiyaçları kedi evi bölgesinde yapılmalıdır. Site ortak alanlarında (blok önleri, otoparklar, yeşil alanlar, tahsisli alanlar, v.s.) kedi beslenmesi amacı ile yerlere dökülerek ve kaplara konularak, yemek artığı, kedi maması bırakılmamalıdır. Bu alanlara bırakılan yemler/kaplar site yönetimi tarafından kaldırılacaktır.

TAŞINMALAR

  1. Site içine veya dışına ve site içinden içine taşınmalardan evvel mutlaka site yönetimine yazılı bildirimde bulunulmalıdır.
  2. Taşınmalar, hafta içi ve cumartesi günleri saat 10:00 – 18:00 arası yapılacaktır. Pazar günleri, resmî tatil ve bayram günlerinde taşınmalara izin verilmeyecektir.
  3. Site dışına taşınmada öncelikle site yönetimi ile ilişiğin kesilmeli ve varsa aidat borcu ödenmelidir. Aidat borcu olan daireye ait nakliye aracı site içine alınmayacaktır.
  4. Site içerisine 8 (sekiz) teker ve üzeri kamyon ve tırlar sokulmayacaktır.
  5. Taşınma sırasında ortak alanlara verilen zararlar, taşınan sakin tarafından ödenecektir. İtilaf durumunda güvenlik personelinin tuttuğu tutanak hukuki delil olarak kabul edilecektir.
  6. Kiracıların site dışına taşınmaları öncesi kat malikinin haberi olup olmadığı teyidi alınacaktır.
  7. Taşınma sırasında asansör kullanılmamalıdır.
  8. Site yönetimince görevli personel tarafından düzenlenen “taşınma formu” taşınan kişi, taşıyıcı firma tarafından imzalanmalıdır.
  9. Kısmi taşınmalar ve yeni alınan eşya girişlerinde de bu kurallar aynen uygulanacaktır.

2.EL EMLAK SATIŞ VE KİRALAMA

  1. Bağımsız bölümlerin 2.el satış ve kiralama işlemlerinde site yönetimi, yaşam konforunun korunması, komşuluk ilişkileri seviyesinin yüksek tutulması ve mülk değerlerinin baskılanmaması ve piyasa koşullarının en iyi şekilde yansıtılması amacıyla ve 12.02.2017 tarihinde yapılan TYTK olağan toplantısında aldığı yetki ile satış ve kiralama işlemleri ile ilgili uyulması gereken kuralları içeren bir düzenleme uygulamaya koymuştur.
  2. Site yönetim kurulu tarafından oluşturulan ve uygulamaya konulan “Emlak Müşaviri Giriş ve Çıkış Prosedürü” (Ek-A) ve “Emlak Müşaviri Yetki Belgesi” (Ek-B) indeki yazılı kurallara bağımsız bölüm malikleri ve emlak müşavirleri uymalıdırlar.
  3. 2. el emlak satış ve kiralama işlemi yapacak bağımsız bölüm malikleri “Emlak Müşaviri Yetki Belgesi” ni imzalayarak site yönetimine vermelidir.
  4. Emlak Müşavirinin ve bağımsız bölüm malikinin bağımsız bölümünün dış cephesinde hariçten görünecek yazı veya ilanı içeriden ve dışarıdan asmasına izin verilmez.

KARGO, POSTA VE KURYE HİZMETLERİ

  1. Site sakinleri kendilerine posta ve kurye yolu ile gelen gönderilerin site yönetim ofisi ve güvenlik personeli tarafından teslim almasını istememeli bu konuda ısrarcı olmamalıdır.
  2. Gelen posta ve kuryelerden imza karşılığı teslim edilmesi gerekenler, daire sakinlerinden teyit alındıktan sonra bağımsız bölüme gönderilecektir.
  3. PTT görevlisi kanalıyla yapılan tebligatlar hariç bizzat teslim edilmesi gerekmeyen gönderiler ise ilgili dağıtım görevlisinin kaydı yapılarak blok girişlerindeki posta kutularına bırakılmaları için izin verilecektir.

AİDAT, YATIRIM VE PAYÖLÇER ÖDEMELERİ

  1. Bağımsız bölüm malikleri ve kiracılar işletme ve yatırım projesi ile hisselerine eşit ve arsa payları oranında yansıyan avans bedellerini site yönetimi tarafından ilan edilen son ödeme gününe kadar ödemelidirler.
  2. Bağımsız bölüm malikleri ve kiracılar İSTA firması tarafından uzaktan okumaları yapılan aylık sıcak ve soğuk su ile ısınma tüketimlerini yine site yönetimi tarafından ilan edilen son ödeme gününe kadar ödemelidirler.
  3. Ödenmesi gereken aylık aidat ve tüketim bedelleri bilgileri blok ilan panolarına asılarak, her site sakinine SMS gönderilerek bildirilmektedir.
  4. Gününde ödenmeyen aidat ve enerji tüketim bedelleri için gün hesaplı ve kanunda öngörülen gecikme faiz bedeli ile birlikte ilgilisinden tahsil edilir.
  5. Bağımsız bölüm maliki ve kiracısı 2 (iki) ay üst üste ödeme yapmaması halinde her iki muhataba da yasal takip başlatılacaktır.
  6. Ödemelerini banka yolu ile yapacak site sakinleri, isim ve soyadı, TC kimlik numarası, blok, daire numarası ve açıklama eklemeyi unutmamalıdırlar. Kredi kartı ile de ödeme yapılabilmektedir.
  7. Banka ve banka hesap bilgilerini ve kredi kart ödeme koşullarını değiştirmeye site yönetimi yetkilidir.

SİTE YÖNETİMİNE YAPILACAK BİLDİRİMLER

  1. Siteye Taşınma Durumunda;
    1. Siteye taşınacak bağımsız bölüm malikleri veya kiracılar 3 gün öncesinden site yönetimine gelerek site bilgi formunu doldurarak kayıt yaptırmaları, “site yaşam rehberi”, “evcil hayvan barındırma esas ve kuralları” nı ve “yönetim planı”nı almaları gerekmektedir.
    2. Bağımsız bölüm malikleri ve kiracıları yasada belirtilen belge ve bilgileri kendiliklerinden site yönetimine vermeleri gerekmektedir. (tapu sureti, nüfus cüzdan sureti, yasal tebligat adresi, bölümde yaşayanlarla ilgili bilgiler, araç bilgileri, iletişim bilgileri, bölüm kiraya verilmişse kiracı ile ilgili bildirim, kontrat v.b.)
    3. 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu ile 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu site vb. yaşam alanlarında ikamet edenlerin kimliklerinin kolluk kuvvetlerine bildirilmesi hususunda maddeler yer almakta ve bu maddelere aykırı davranan sakinler ile bunların yaşadığı alanların yöneticileri hakkında cezai uygulamalar öngörmektedir.
    4. Sitede oturan tüm sakinlerimizin adres beyanında bulunmaları zorunludur.
    5. Adres beyanı ile yükümlü olan vatandaşlar yerleşim yeri adreslerine ilişkin değişiklikleri 20 iş günü içinde İlçe Nüfus Müdürlüklerine bildirmedikleri takdirde 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 68(c) maddesi gereğince para cezası ile cezalandırılır.
    6. Herhangi bir amaçla nüfus müdürlüğüne gerçek dışı beyanda bulunanlar ve bunlara tanıklık edenler altı aydan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
  2. Siteden Taşınma Durumunda;
    1. Siteden taşınacak bağımsız bölüm malikleri veya kiracıların taşınmadan 3 gün önce site yönetimine gelerek borcu yoktur yazısı alması gerekmektedir. Kiracıların taşınması mutlaka ev sahibinin yazılı teyidi ile olacaktır. Borcu olan site sakinlerine taşınma amaçlı gelen nakliye araçları kesinlikle site içerisine alınmayacak, borcunu ödemeyi müteakip taşınmasına izin verilecektir.
  3. Site ile ilgili talep, öneriler ve itirazlar mümkünse yazılı (dilekçe, e-mail) olarak site yönetimine yapılmalıdır.
  4. Site personelinin görevlerine müdahale edilmemeli, talep ve öneriler site yönetimine bildirilmelidir. (Dahili tel:1245)

II.DİĞER HUSUSLAR

  1. Sitede çalışan personellerin iş tanımları yapılmış, belli bir programa göre görevlerini yapmakta ve denetlenmektedirler. Görevli personellerden görevleri dışında özel hizmet talep edilmemelidir.
  2. Güvenlik personellerinden taksi çağrılması, paket servis ve su siparişi vb. gibi isteklerde bulunulmamalıdır.
  3. Emniyet açısından tatil veya başka amaçlarla uzun süre evinde olmayacak bağımsız bölüm sakinlerinin gitmeden önce site müdürlüğüne bilgi vermesi, mümkünse ulaşılabilecek adres ve telefonlarını bırakması gerekmektedir. Bağımsız bölümde mevcut yangın ve hırsız alarm sistemi devreye alınmalıdır. Biten bataryalar mutlaka bağımsız bölüm sakini tarafından değiştirilmelidir.
  4. Bağımsız bölümlerde bulunan ısı ve duman detektörleri, yangın ve hırsız alarm panelleri yerinden çıkarılmamalı, biten bataryalar değiştirilmeli, sistem çalışır halde tutulmalıdır.
  5. Bloklarda her katta yangın tüpü bulunmaktadır. Bir yangınla karşılaşıldığında önce yangın alarm butonuna (kır-bas) basılmalı, elektrik sigortaları kapatılmalı ve yangına müdahale edilmeli, görevli personel ve itfaiyeye haber verilmelidir.
  6. Asansör içinde kalınması halinde, asansör içinde bulunan telefondan (Dahili tel:1700 veya 0) yardım istenmelidir.
  7. Site içerisinde kişisel olarak neden olunan maddi zararlar, ilgili şahıslar veya ebeveynleri tarafından tazmin edilecektir.
  8. Bağımsız bölüm satın alan veya kiracı olarak siteye taşınan kişilerin bilgi almak ve kayıt için site yönetim ofisine müracaat etmeleri gerekmektedir.
  9. Site yöneticilerine bilgi akışı konusunda destek olunması, siteyi ilgilendiren konuların en kısa sürede ve sorunun büyümesini beklemeden paylaşılması hizmet kalitesini arttıracaktır.
  10. Site yönetimi tarafından yapılan zaman içindeki değişiklikler ve duyurular site sakinlerine blok ilan panoları, asansör içi panolar, SMS, e-mail ve web sitesi aracılığı ile yapılmaktadır.

Site yönetimine ait dahili telefon numaraları ve e-mail adresleri aşağıda belirtilmiştir.

a Site Yöneticisi 1246
b Servis Takip Planlama Uzmanı(STPU) 1245
c A Kapı Giriş Güvenlik 1244
d B Kapı Giriş Güvenlik 1420
e Teknik Ofis 1700
f Otomasyon 1859
g siteyoneticisi@rapsodisitesi.com
h muhasebe@rapsodisitesi.com
i stpu2@rapsodisitesi.com

SORUMLULUKLAR

Site Yaşam Rehberi’nde belirtilen hususların uygulanmasından ve takibinden site içerisinde oturan tüm kat malikleri, kiracılar ve aileleri sorumludur. Site içerisinde oturmayan kat maliklerinin sorumluluğu her ne kadar kiracısında olsa da sona ermez ve kat maliki tarafından takip ve kontrolü sağlanmalıdır.

Siteye davet edilen; misafirler veya kendisinden hizmet alınan çalışan kişilerin (hizmetli, bakıcı, servis, taşeron vb.) site yaşam kurallarına uyma zorunluluğu konusundaki sorumluluk kat malikine veya kiracıya aittir.

Site Yaşam Rehberi’ndeki belirtilen hususların takibi ve kontrolünden başta site yönetimi olmak üzere site müdürü, site personeli ve tüm site sakinleri sorumludur. Görülen aksaklıklar ve aksi davranışlar, sıralı birimlere gerek site yönetimi personeli, gerekse site sakinleri tarafından yazılı veya sözlü olarak iletilecek, site yönetimi tarafından konunun takibi, gerekiyor ise uyarı veya yasal işlemlerin başlatılması sağlanacak ve bu konuda geri bildirim yapılacaktır.

İş bu Aktürk Rapsodi Evleri Sitesi “Site Yaşam Rehberi” tavsiye, kural ve kararlardan ibaret olup 28.01.2018 tarihinde yapılan Toplu Yapı Kat Malikleri Olağan Toplantısında kabul edilerek aynı tarihte yürürlüğe girmiş olup karar defterine kaydedilmiştir. Tüm kat maliklerine, kiracılara imza karşılığı tebliğ ve posta ile dağıtılacak, siteye yeni taşınılması halinde ilk girişte imza karşılığı tebliğ edilecektir. Yönetim kurulu bu kurallar dışında gerekli gördüğü hallerde kural değişikliğine, kural iptaline ve ilaveten kural ihdas etmeye ve uygulamaya yetkili ve sorumludur.

Ek1

TENTE VE SİNEKLİK YAPTIRACAK DAİRE SAKİNLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR

TENTE

Daire sakinleri, tente siparişi vermeden ve/veya ölçü aldırmadan evvel yönetim ofisinden yaptırmak istedikleri tente yeri ve modeli için “izin” almak zorundadırlar.

Yönetim ofisinin bilgisi ve izni olmayan tente siparişlerinin site girişlerine izin verilmeyecektir.

Tenteler sadece, normal katlarda balkon önlerine, bahçe katlarında ise balkon ve bahçe çıkış doğraması olan cephe önlerine yapılabilecektir.

Bunun dışındaki diğer doğrama (Fransız balkon ve pencere) önlerine tente yaptırılmasına izin verilmeyecektir.

Tente modeli, körüklü (bombeli) ve mafsallı olmak üzere iki çeşittir. Hangi tip tentenin yapılabileceği, dairenin balkon ve/veya doğrama ölçü ve konumu gereği belirlenmiştir.

Tente kumaşı deseni tüm sitede yapılacak tenteler için tekdir. Kullanılacak kumaş Sunbrella (Nebraska 5355) dir. İskelet ve mekanizma rengi RAL 1013 dür.
Farklı kumaş deseni ve farklı iskelet rengi ile tente montajına izin verilmeyecektir.

Özellikle kumaşı eskiyen, solan, yırtılan ve kirlenenler ile mekanizmaları bozulan tenteler sitemizde görüntü kirliliği yaratmaktadır. Kumaş ve mekanizma değişimleri için ilgili firmadan özel fiyatlar alınmıştır.

SİNEKLİK

Kapı ve pencere doğramalarında yapılacak sineklikler için profil rengi RAL 1013 olarak belirlenmiştir. Beyaz ve/veya farklı renk profil kesinlikle kullanılmayacak ve giriş izni verilmeyecektir.

Gerek yeni tente siparişleri için gerekse de mevcut tentelerin yenilenmesi ve sineklikler ile ilgili kurallara uyulması konusunda özen gösterilmesini tüm daire sakinlerimizin ortak menfaati olarak görülmesini rica ederiz.

Ek2

Evcil Hayvan Barındırma Kural ve Esasları Hakkında Yönetmelik

Madde 1 – Bu “Aktürk Rapsodi Evleri (Rapsodi) Evcil Hayvan Barındırma Kural ve Esasları”, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve Rapsodi Site Yönetim Planının 11, 71/(e) ve 71/(f) maddeleri gereği esas alınarak hazırlanmış, Rapsodi Evleri Temsilciler Kurulu’nun 05.08.2012 tarihli kararı gereğince 24.09.2012 tarih ve 21 sayılı yönetim kurulu kararı ile uygulamaya konulmuştur.
Amaç :
Madde 2 – İşbu “Evcil Hayvan Barındırma Kural ve Esaslar”ının amacı, Rapsodi sitesinde bulunan sahipli evcil hayvanların insanlarla uyumlu bir şekilde yaşayabileceği kuralların konulması ve uygulanmasıdır. Amaç, hayvanların uygun yaşam alanlarında yaşayabilmesini sağlarken insan haklarını göz ardı etmemektir.
Madde 3- Aktürk Rapsodi Evleri Kat Maliklerinin Görev ve Sorumlulukları :

  1. Aktürk Rapsodi Evleri Kat Malikleri, sahip oldukları hayvanlardan kaynaklanan çevre kirliliğini ve insanlara verilebilecek zarar ve rahatsızlıkları önleyici tedbirleri almakla sorumludur.
  2. Hayvan sahibi Kat Malikleri, zamanında ve yeterli seviyede tedbir almamasından kaynaklanan zararları tazmin etmekle yükümlüdür.
  3. Ev ve süs hayvanlarını, on altı yaşından küçükler sahiplenemez.
  4. Pitbull, Doberman, Rotweiller, Japanese Tosa ve Mastiff gibi saldırgan köpeklerin yetiştirilmesi/barındırılması yasaktır
  5. İri cüsseli köpekler (Alman kurdu, Kangal, St. Bernard vs) tercih edilemez. Bu tür köpekleri edinmek isteyen kat malikinin profesyonel eğitim almış olması gerekir.
  6. Bunların dışında kalan evcil hayvanlar için, sahipleri tarafından hazırlanan ilgili belgeler (türü, resmi, adı, güncel aşı belge fotokopileri, sahip bilgileri vb.) Site Yönetimi’ne sunulur ve Site Yönetimi’nden izin alınır.
  7. Kat malikleri bu yönetmelik ile belirlenen “Kural ve Esaslar” çerçevesinde hareket edeceğine dair bir belge imzalayarak Site Yönetimine vermek zorundadır.
  8. Kat maliki evcil hayvanlarını kendi mülkü içerisinde barındırmak zorundadır. Kat maliki evcil hayvanlarının evinden dışarı veya varsa kullanımındaki bahçenin sınırları dışına çıkamaması için, Site Yönetim Planı kuralları çerçevesinde, tüm önlemleri almak mecburiyetindedir.
  9. Kat malikleri, sahibi bulundukları evcil hayvanların aşılarını düzenli olarak yaptırmak ve bu karneye en kısa sürede erişilebilir olmasını sağlamak için site yönetimine zamanında bildirmek, iletmek zorundadır.
  10. Sahipli kedi ve köpekler, site içinde herhangi bir şekilde serbest bırakılamaz.
  11. Sahipli kedi ve köpekler, herhangi bir nedenle site dışına çıkartılırken, saldırganlık ve/veya büyüklük ayrımı yapılmadan, site içinden her zaman yetişkin sahipleri eşliğinde, tasma veya kafes ile geçebilirler.
  12. Evcil hayvanlar başkasına tahsisli bahçelerde, tahsisli bahçelere sınırı olan yeşil alanlarda, çocuk parkı, kapalı otopark gibi alanlarda dolaştırılamaz. Otopark, site yolları, yol kenarları, refüj veya diğer alanlara dışkısını yapması durumunda, bu dışkılar sahipleri tarafından toplanıp, çevreye zarar vermeyecek ve kimseyi rahatsız etmeyecek şekilde ağzı kapalı naylon poşetlere konularak çöp kutularına atılır. Site iç bölgelerinde, (havuz ve göletler çevresinde), tenis ve basket sahalarında evcil hayvan tasmalı olsa bile dolaştırılamaz. Sosyal tesis kapalı ve açık alanlarına hiçbir şekilde kedi ve köpek sokulamaz.
  13. Başkasına tahsisli bahçelerde, tahsisli bahçelere sınırı olan yeşil alanlarda dışkı yaptırılması kesinlikle yasaktır.
  14. Kat maliki, evcil hayvanın yaş ve cinsine uygun olarak kendi mülkü içerisinde Site Yönetim 11, 71/(e) ve 71/(f) maddelerine uygun, sürdürülebilir yaşam ve ihtiyaç alanları oluşturup korumak mecburiyetindedir. Tahsisli bahçelere ve otoparklara kedi köpek barınağı (kulübe) yapılması yasaktır.
  15. Kat malikleri, evcil hayvanlarının ölmesi halinde site yönetimine bildirmek ve bununla ilgili bilgi ve belgelerini yedi gün içinde teslim etmekle yükümlüdür.
  16. Kat malikleri, kedi ve köpek gibi evcil hayvanları kaybolduğunda, en seri şekilde Site Yönetimi’ne bildirmek zorundadır.
  17. Hayvan sahibi, sahibi bulunduğu hayvanın ses düzeyini kontrol altına almak üzere, söz konusu hayvan ya da hayvanların yaşama ortamına en yakın konutta bulunan bir yatak odası için ses basıncı düzeyi ve oturma odaları için de kabul edilebilir ses basıncı düzeyleri ile ilgili olarak 1/7/2005 tarihli ve 25862 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğindeki (2002/49/EC) değerleri sağlamakla yükümlüdür.
  18. Sahipli hayvanlar site içine veya dışına terk edilemez, gerekiyorsa hayvan bakımevlerine teslim edilebilir.
  19. Sitenin ortak kullanım alanlarına hayvan beslemek amacıyla yiyecek artıklarının konulması kesinlikle yasaktır.
Madde 4 – Aktürk Rapsodi Evleri Yönetimi’nin Görev ve Sorumlulukları :
  1. Site Yönetimi, insan haklarını öncelikle dikkate alarak hayvanların Site Yönetim Planı’na uygun yaşam alanlarında yaşamasını sağlamakla ilgili gerekli düzenlemeleri yapar. Bu amaçla Site Yönetimi burada sözü edilen Kural ve Esaslar’ın uygulanmasını özenle takip eder. Gerektiğinde ilgili kurumlara bildirir veya gerekli kurumlarla işbirliği yapar.
  2. Site Yönetimi, bu “Kural ve Esaslar” ile ilgili Aktürk Rapsodi Evleri kat maliklerine kanuni hak ve sorumluluklarını bildirir, bilgilendirir, hatırlatır ve gerekli durumlarda önlem alır.
  3. Site çevresindeki koruma duvarları ve tel örgülerle gerekli tedbirleri sağlayarak, dışarıdan siteye gelebilecek sahipsiz hayvan girişini engeller.
  4. Bu, “Kural ve Esasları” ihlal edenleri belirleyerek ihtarda bulunur. Kuralları ihlalde ısrar eden kat malikleri hakkında hukuki uygulamaya gider, ihlale konu olan evcil hayvanların siteden uzaklaştırılması için ilgili makamları harekete geçirir.
  5. Site içerisindeki sahipli evcil hayvanların belirlenmesi, takip edilmesi veya yeni gelen hayvanların belirlenmesi ve bir problem durumunda müdahale edebilmesi için Yönetim Kurulu tarafından, Site Müdürlüğü ve personeli görevlendirilmiştir.
Diğer Hükümler

Madde 5 – Bu “Kural ve Esaslara” aykırı hareket eden ve bulundurduğu hayvanların bakımını ciddi şekilde ihmal eden ya da onlara ağrı, acı veya zarar veren kişiler, Site Yönetimi veya Site Müdürlüğü tarafından, yasayla görevlendirilmiş yetkili mercilere bildirilir, yasaların verdiği yetkiyle hayvan bulundurması yasaklanır ve hayvanlarına el konularak yeniden sahiplendirilmek üzere hayvan koruma dernekleri kontrolündeki barınağa teslim edilir.
Madde 6 – Site içinde saldırgan davranışlar gösteren ve sakinlere zarar veren evcil hayvan sahiplerinin durumu Site Yönetimi’nin hazırlayacağı tutanak ile birlikte ilgili makamlara iletilir.
Madde 7 – Aktürk Rapsodi Evleri Site Yönetimi, yaşamın tek olduğunu, yaşayan bütün canlıların doğal haklara sahip olduğunu ve sinir sistemi olan her hayvanın kendine özgü hakları bulunduğunu, insanoğlu tarafından hayvanlara saygı gösterilmesinin bir insanın bir diğerine gösterdiği saygıdan ayrı tutulmayacağını kabul eder. Bütün canlılar biyolojik denge kavramı içerisinde var olmak bakımından eşit haklara sahiptir ve bu haklar yasalarla koruma altına alınmıştır.
Madde 8 – Bu yönetmeliğin yayımından sonra siteye taşınanlara bir örneği imza karşılığında teslim edilir.

Yürürlük ve Yürütme

Madde 9 – Bu yönetmelik 24.09.2012 tarihinde yürürlüğe girer ve Site Yönetimi tarafından yürütülür.

Geçici Maddeler

Geçici Madde 1 – İşbu “Kural ve Esasların” uygulamaya girmesi tarihinden önce evcil hayvan sahiplenen Kat Malikleri, “Kural ve Esasların” uygulamaya girdiği tarihten itibaren 60 gün içinde Madde3/f’de yer alan bilgi ve belgeleri Aktürk Rapsodi Evleri Site Müdürlüğü’ne bildirmekle yükümlüdür. Bu Evcil Hayvan Barındırma Kural ve Esasları, Aktürk Rapsodi Evleri Site Yönetimi ve Site Müdürlüğü tarafından uygulanır ve denetlenir.

(Ek A)

AKTÜRK RAPSODİ EVLERİ
EMLAK MÜŞAVİRİ GİRİŞ ve ÇIKIŞ PROSEDÜRÜ

  1. Bu prosedürde adı geçen “Emlak Müşaviri” siteye, bloklara veya daireye gelen ve kat malikinin aynı anda sitede bulunmadığı durumlarda bağımsız bölümlerin satışı ve kiralanması ve sükna hakkı değişikliklerinin gerçekleşmesi için aracı olan ve bunun karşılığında maddi gelir sağlayan ticari tüzel kişileri ya da bağımsız çalışan gerçek kişileri ifade etmektedir.
  2. Gelen şahsın gerçek veya tüzel kişiliği site yönetimini bağlamamaktadır. Mevcut uygulama tamamı ile site sakinleri ve kat maliklerinin can ve mal güvenliği unsurunu hedef almaktadır.
  3. Emlak Müşaviri” siteye sadece A Kapısından giriş ve çıkış yapabilir. B Kapısından ilgili kişilerin giriş ve çıkışı yasaktır.
  4. Emlak Müşaviri” nin ismi, bağlı olduğu şirket ve hangi daire için giriş yaptığı gün ve saat esasına göre site güvenlik görevlisi tarafından kayıt altına alınacaktır.
  5. Emlak Müşaviri” daireye girebilmek ve beraberindeki müşteriye daireyi gösterebilmek için, kat malikinden aldığı “Emlak Müşaviri Yetki Belgesi”ni site yönetimine veya giriş kapısındaki güvenlik görevlisine ibraz etmesi gerekir.

    Emlak Müşaviri Yetki Belgesi” olmayan kişi veya kişilerin siteye girişlerine izin verilmeyecektir.

  6. “Emlak Müşaviri” haftanın yedi günü saat 10;00 ile 19;00 arasında sitede tanıtım yapabilir. Ancak saat 19;00 ‘den sonra güvenlik nedeni ile “Emlak Müşaviri” nin site içinde bulunması yasaktır.
  7. “Emlak Müşaviri” nin tanıtımını yapacağı bağımsız bölümlerden her biri için ayrı ayrı “Emlak Müşaviri Yetki Belgesi” ne sahip olması gerekmektedir. Site içinde bir bağımsız bölüm tanıtımı için geçireceği süre 1 (bir) saati geçmeyecektir. Tanıtım sonunda “Emlak Müşaviri” beraberindeki müşteri ile birlikte çıkış yapacaktır.
  8. “Emlak Müşaviri” nin site personeli ile özel sohbetler yapması, daire sahiplerine veya site sakinlerine ilişkin özel sorular sormaları, herhangi bir şekilde daire sahiplerini rahatsız etmeleri, site içinde fotoğraf çekmeleri, herhangi bir ad altında tüm personelimize maddi veya manevi çıkar teklif etmeleri kesinlikle yasaktır. Bu duruma aykırı hareket eden personelimizin iş akdi bildirimsiz olarak fesih edilir.
  9. Daire sahibi tarafından yetkilendirilen “Emlak Müşaviri” şirketi ve/veya ilgili gerçek kişiler, belirtilen tarihe veya daire sahibi tarafından belirtilmediği takdirde bağımsız bölümün kiralanması / satışı gerçekleşene kadar aksi bir bildirimde bulunulmadığı sürece müşterilerine ilgi daireyi gösterebilir.
  10. “Emlak Müşaviri” nin bağımsız bölümün dış cephesinde hariçten görünecek yazı veya ilanı içeriden ve dışarıdan asmasına izin verilmez.
  11. Yukarıdaki kurallara aykırı hareket eden “Emlak Müşaviri” siteye giriş ve çıkışları site müdürlüğü tarafından yasaklanabileceği gibi daire sahipleri tarafından verilen izinler geçerli sayılmayabilir.
  12. Site ortak alanlarında ortaya çıkacak sorunlar ve zararlar daire sahibini ilgilendirmemekle birlikte ancak bu tip olayların gerçekleşmesi halinde site yönetiminin alacağı karara daire sahibi uyacağını kabul etmiş sayılır.
  13. Kendi bağımsız bölümünde bu ziyaretler sırasında veya ziyaretlere bağlı olarak sonradan oluşacak hasar ve zararlar daire sahibini ilgilendirmektedir. Daire sahibi bu nedenle göreceği zararları site yönetimine rücu edemez. Kat mülkiyetinden doğan ilişkiler nedeni ile komşu bağımsız bölümlerde bu ziyaretlerin neticesinde oluşabilecek zararları tazmin edeceğini kabul etmiş sayılır.
PROSEDÜR NO: ARE/SM/GV/2017/01

(Ek-B)

AKTÜRK RAPSODİ EVLERİ
EMLAK MÜŞAVİRİ YETKİ BELGESİ

Maliki bulunduğum ilgili bağımsız bölümün kiraya verilmesi / satılması işlemlerinde aracı olmak üzere aşağıdaki “Emlak Müşaviri Şirketini” ve / veya ilgili gerçek kişileri tayin ettiğimi belirtir, ilgili tarihe veya belirtmediğim takdirde bağımsız bölümün kiralanması / satışı gerçekleşene kadar aksi bir bildirimde bulunmadığım sürece sadece aşağıda ismi bulunan ilgililerin refakatinde müşterilerini bağımsız bölümüme getirmelerinde Site Müdürlüğünün ilgili prosedürüne (ARE/SM/GV/2017/01) uyulması dahilinde bir sakınca görmediğimi, bağımsız bölümümüm anahtarı kendisinde bulunsa dahi tarafımdan izin verilmediği sürece diğer kurum ve gerçek kişilerin siteye alınmamasını kabul ettiğimi ve bu kişilerin ancak yazılı izin verdiğim kişi ya da kurum refakatinde alınmasını onayladığımı, emlak müşavirimin bağımsız bölümümüm dış cephesinden haricen görünecek yazı veya ilanı içeriden veya dışarıdan asması için izin vermediğimi site ve blok ortak alanlarında ortaya çıkacak sorunların ve zararların tarafımı ilgilendirmediğini ancak bu tip olayların gerçekleşmesi halinde site yönetiminin alacağı karara uyacağımı, kendi bağımsız bölümümde bu ziyaretler sırasında veya ziyaretlere bağlı olarak sonradan oluşacak hasarların ve zararların tarafımı ilgilendirdiğini, göreceğim zararları site yönetimine rücu etmeyeceğimi, kat mülkiyetinden doğan ilişkilerim nedeni ile komşu bağımsız bölümlerde ve ortak alanlarda oluşabilecek zararları tazmin edeceğimi kabul ve beyan ederim.

Kat Maliki İsim Soyadı / İmza / Tarih
 
BLOK :
DAİRE NO :
KAT MALİKİ İSİM SOYADI :
EMLAK MÜŞAVİRLİK ŞİRKETİ :
SORUMLU İLGİLİ EMLAK MÜŞAVİRLERİNİN İSİM VE SOYADLARI :
İLGİLİ KİŞİLERİN EN SON İZİN TARİHİ :

Bu form her emlak müşavirliği grubu için ayrı düzenlenecek ve ilgili emlak müşaviri veya şirketi tarafından site müdürlüğüne verilecektir.

ONAY
Site Müdürü
ONAY
Güvenlik Birimi
 
ARE/FORM/GV/2017

YANGIN VE HIRSIZ ALARM PANEL KULLANIMI

alarm

SİSTEMİ KURMA

Sistemin kurulması için sistemdeki tüm bölgeler kapalı olmalıdır. (Not: Bazı durumlarda gerekmeyebilir.) Tüm kapılar, çıkışlar, pencereler kapalı ve korumalı alanlarda hareket yok ise sistem kurulmaya hazırdır.

Kurulmaya hazır olduğunda yeşil renkteki fj1 göstergesi yanık duruma geçer.

Mekân terk edilmeden önce, sistem kurulmaya hazır durumda iken (Kullanıcı Kodu) girilir ve (ENTER) tuşuna basılarak sistem kurulur veya direkt olarak (ARM) tuşuna basılarak sistem kurulabilir
Doğru şifre girildi ise sistem çıkış süresini başlatır. Bu süre içinde sistemin kurulmakta olduğu ve koruman alanın terk edilmesi gerektiğini gösteren bir bipleme sesi duyulur.

Eğer sistemi çıkış süresi içinde kapatmak isterseniz (ARM) tuşuna tekrar basmanız yeterlidir.

SİSTEMİ EV İÇİ KURMA

Bu tip kurma insanlar korunan alanda bulunduğunda kullanılır. Bu işlem, mekânda hareket edilen bölgelerdeki dedektörlerin devre dışı kalmasını, mekânın etrafını saran dedektörlerin aktif olmasını sağlar. Örnek olarak, gece vakti evlerde hareket edilen bölgeler dışındaki bölgelerin korunması için kullanılır.
Sistem kurulmaya hazır durumda iken (STAY) tuşuna tekrar basmanız yeterlidir.

SİSTEMİ KAPATMA

Sistem kurulu iken (Kullanıcı Kodu) girilir ve (ENTER) tuşuna basılarak sistem kapatılır.

ÖNEMLİ NOTLAR

  • Sistemde takılı cihazlar teknik servisin bilgisi dışında kesinlikle sökülmemelidir.
  • Sistemde takılı cihazlar darbe aldığında veya sıvı teması olduğunda teknik servise acil olarak bilgi verilmelidir.
  • Sistemde takılı cihazlar temizlik için kesinlikle sökülmemelidir.

X. CM 03 İNTERCOM SİSTEMİ KULLANMA ÖZELLİKLERİ

  • Kapı panelinden dairelerin aranması:
    • (*) tuşuna bastıktan sonra daire numarasını tuşlayın.
    • Örneğin: 2 no’lu daireyi aramak için (*02 ) tuşlayınız.
    • Daire telefonu çalar ve kapı paneli ekranında 30 görünür.
    • Bu süre dairenin cevap verme süresidir.
    • 30sn içinde daire telefonu açarsa konuşma başlar.
    • Kapı paneli ekranında 120 görünür. Bu süre konuşma süresidir.
    • 120 sn sonunda konuşma biter.
  • Daireden Kapıyı açma:
    • Kapı ile konuşurken telefon üzerindeki UNLOCK butonuna basınız.
    • Kapı panelinden şifre girerek kapının açılması:
    • (*) tuşuna bastıktan sonra F4 tuşlayın.
    • Kapı paneli ekranında “Addr” görülür.
    • Daire numarasını girin, örn: 02 Kapı paneli ekranında “Pd-p” görülür,
    • 4 haneli şifrenizi girin. ( Not: Başlangıç kapı açma şifresi 1 2 3 4 tür.)
    • Örneğin: * F4 02 1234
    • Şifre doğru ise ekranda “Pass” yazar ve kapı otomatiği açılır.
    • Şifre yanlış ise Kapı paneli ekranında tekrar “Pd-p” görülür. Şifre 5 kere hatalı girilirse tekrar (* F4 ve daire numarası tuşlamanız gerekir.)
  • Daire telefonundan kapının izlenmesi:
    • Telefon üzerindeki Monitör butonuna basınız.
    • 15sn süre ile kamera görüntüsü görülebilir. 15sn sonunda monitör otomatik olarak kapanır. 15sn içinde monitörü kapatmak için Monitör butonuna tekrar basınız.
    • (Bu süre içinde kapı panelinden bir daire aranırsa Monitör otomatik olarak kapanır.)
  • İÇZİL özelliğinin kullanımı:
    • Bu özellikte, daire telefonu kapı zili gibi çalışır,
    • Daire kapısındaki butona basıldığında telefondan içzil sesi duyulur Içzil sesi normal telefon zil sesi tonudur.
  • Kapı açma şifresinin değiştirilmesi:
    • Kapı panelinden * 3 F3 tuşlayın.
    • Kapı paneli ekranında “Addr” görülür,
    • Daire numarasını girin, Örn: 02 Kapı paneli ekranında “Pd-p” görülür,
    • Eski şifreyi giriniz. ( Not: Başlangıç kapı açma şifresi 1 2 3 4 tür,)
    • Kapı paneli ekranında “Pd-n” görülür.
    • Yeni şifrenizi girin, örneğin 2007 Örneğin:* 3 F3 02 1234 2007
    • Kapı paneli ekranında “Pass” görülür Bu durumda şifre değişmiş demektir.
    • Eğer yanlış daire numarası veya şifre girerseniz panel ekranında “Err” görülür. Ve kapı paneli ilk durumuna döner. İşlemleri en baştan yapmanız gerekir.